Bewoners in beeld

In Klaarbeek zijn sinds de eerste oplevering in oktober 2015 heel veel nieuwe verhalen ontstaan. Hieronder vindt u vier van deze nieuwe verhalen.

Familie Hanekamp - rijwoning

Het gezin Hanekamp zijn oude bekenden van ons. Dit zijn namelijk bewoners van het eerste uur.

Patrick (38) zijn vrouw Suzan (37) woonden jaren in Wapenveld. In die tijd trouwden ze en kregen twee kinderen en groeiden daarmee uit hun appartement. Toen ze besloten om terug te gaan naar Epe was de keus voor Klaarbeek snel gemaakt. Ter overbrugging woonden ze tijdelijk in een recreatiewoning op een camping in de buurt. Toen zij na de tweede winter deze miniwoning konden verruilen voor hun nieuwe ruime eengezinswoning waren ze dolblij. Deze rijwoningen zijn de eerste koopwoningen die zijn opgeleverd in Klaarbeek. Inmiddels, 3,5 jaar later, nu de wijk bijna klaar is, is de omgeving onherkenbaar veranderd. Wat voor het gezin Hanekamp onveranderd bleef, is hun uitzicht aan de voorzijde. Omdat ze aan de rand van de wijk wonen, hebben ze vrij uitzicht over de weilanden. De ruime groenstrook is perfect voor hun twee zonen Mick (10) en Liam (9) om een balletje te trappen, wat ze ook graag doen. Dat er aan deze kant geen verkeer is, maakt het extra fijn om buiten te spelen.

Maar ook binnen is het fijn spelen. Beide jongens hebben op hun eigen kamer, hun verzamelingen speelgoed, medailles en posters van hun idolen.

Omdat ze de allereerste bewoners waren, is de band met de buren vanaf het begin hecht. Ze hebben een groepsapp, houden elke zomer een BBQ en hebben onlangs een walking dinner georganiseerd, waarbij de diverse gangen steeds in een ander huis werden geserveerd.

Zowel het werk van moeder Suzan in Wissel, de school van de jongens én het centrum zijn makkelijk per fiets bereikbaar. Vader Patrick gaat, als het uitkomt en het weer het toelaat, op de fiets naar zijn werk in Apeldoorn.

Familie Van Bussel – vrijstaande woning (particulier opdrachtgeverschap)

De familie Van Bussel, bestaat uit vader Roy (37), moeder Miranda (37) en hun zoontjes Luuk (7) en Jim (4). Hij komt oorspronkelijk uit Vaassen, zij uit Epe. In de tien jaar voor Klaarbeek woonden zij in een wijk vlak achter plek waar nu hun nieuwe huis staat. Toen liepen de paarden nog in het weiland, zelfs tot aan de beek.

Sinds februari 2018 wonen ze aan de Libel, zes vrije kavels in een halve cirkel, waar voorheen de ijsbaan lag. Op nummer vijf hebben zij een prachtige vrijstaande woning laten bouwen.

In maart 2017 is er gestart met bouwen. Het proces met de architect was heel interessant en leuk om mee te maken. De architect heeft goed meegedacht met de wensen en eisen van de familie Van Bussel en mede daardoor is hun droomhuis tot stand gekomen. Het resultaat is een heel licht en ruimtelijk huis, met een in het oog springende doorkijk-gashaard, die de woonkamer op een speelse manier van de woonkeuken scheidt. Het uitzicht aan voor- en achterzijde is heel vrij. Het inrichten ging gemakkelijk omdat Roy en Miranda dezelfde smaak hebben.

Het bevalt enorm goed om hier te wonen. Door de ligging aan een doodlopende weg is alleen bestemmingsverkeer in hun straat. Extra fijn is de groenstrook die helemaal doorloopt tot het midden van de wijk. Hier spelen Luuk en Jim het liefste, net als veel andere kinderen uit de wijk.

Met hun naaste buren hebben zij veel contact. Ook wonen er veel gezinnen met kinderen van dezelfde leeftijd. Ze hebben samen al een nieuwjaarsborrel gehouden.

Familie Lammen – 2-onder-1-kap seniorenwoning

Dea (62) en Joop (70) zijn afgelopen december in Klaarbeek gaan wonen in een 2-onder-1 kap seniorenwoning. Hij komt oorspronkelijk uit Amsterdam, zij uit Epe en samen hebben zij vier kinderen en vier kleinkinderen.

Hun oude huis, ook in Epe, waar ze 26 jaar gewoond hebben, was te groot geworden en daarom zijn ze op zoek gegaan naar een, zoals dat zo mooi heet, toekomstbestendig huis. De 2-onder-1-kap seniorenwoning met slaap- en badkamer op de begane grond voldoet helemaal en biedt alle comfort voor nu én straks. Omdat Joop slecht ter been is, zijn er nog een aantal aanpassingen aan de woning gedaan, zoals het weglaten van drempels en daar waar nodig zijn ronde dorpels geplaatst. De woning heeft opvallend veel leefruimte en de grote zolderverdieping leent zich perfect voor logeerpartijtjes van de kleinkinderen. Die komen dan ook graag bij opa en oma langs!

Bijzonder om te vertellen is dat Joop en Dea zich 26 jaar geleden al hadden ingeschreven voor het plan Klaarbeek. Na al die jaren hadden zij niet meer verwacht dat het plan ooit gerealiseerd zou worden. Toen er uiteindelijk toch groen licht kwam voor de nieuwe wijk en er gebouwd ging worden, waren de seniorenwoningen, waar zij een oogje op hadden, allemaal verkocht. Uiteindelijk kwamen zij toch in de gelegenheid om deze woning te kopen. Het was uiteindelijk toch voorbestemd.

Het bevalt Dea en Joop heel goed op deze plek. Er wonen zowel gezinnen als mensen van hun eigen leeftijd in de wijk. Die diversiteit is heel leuk. Achter hun huis hebben ze een heerlijke onderhoudsvrije tuin met veel privacy. De voorzijde van de woning biedt een prachtig vrij uitzicht op de groenstrook. De bewoners van de rijwoningen aan de overzijde hebben veel zon aan de voorkant. Daar zitten de bewoners vaak terwijl ze hun spelende kinderen in de gaten houden. De wijk biedt een mooie combinatie van rust, ruimte en levendigheid.

Familie Ter Velde – 2-onder-1-kap eengezinswoning

In januari van dit jaar kregen zij de sleutel en twee weken later trok de familie Ter Velde in hun prachtige eengezinswoning. Deze woning uit de laatste fase ligt in het oosten van de wijk, direct naast de twee statige entreewoningen.

Het gezin bestaat uit vader Johnny (44), moeder Esther (33), dochters Maud (7) en Tess (5), zoontje Rick (3) en Rudi de Jack Russel (1).

Leuk om te vertellen is dat moeder Esther haar zinnen had gezet op een bestaande geschakelde splitlevel-woning die elders in Epe te koop stond. Haar zwager bracht haar aan het twijfelen door zich af te vragen waarom ze de ene tussenwoning zouden verruilen voor een andere tussenwoning. Waarom geen ruimere nieuwe 2-onder-1 kapwoning in de nieuwe wijk? Het duurde niet lang voordat ze de knoop hadden doorgehakt en toen werden ze bij de loting ook nog eens als eerste getrokken! Er bleek ook nog enorm veel belangstelling voor hun kavel.

Ze kunnen zich nog herinneren dat er zo'n 18 jaar geleden borden stonden op de plek waar ze nu wonen met de tekst: Plan Klaarbeek, schrijf je nu in. Het kan verrassend lopen in het leven.

Ze wonen nu met veel plezier in hun nieuwe woning, beneden is bijna helemaal af, op de trap na, deze wordt als laatste aangepakt. De kinderkamers op de eerste verdieping zijn helemaal nieuw ingericht. Oudste dochter Maud heeft de hoogslaper helemaal zelf uitgezocht, haar zusje heeft een kamer met het thema Frozen en de jongste ligt in een Cars-bed.

De ouders hebben op de zolder een heerlijke slaapkamer gecreëerd voor zichzelf.

Privacy policy